Nyúl mandulamártásban
Conejo en salsa de almendras
Elkészítési idő:
80 perc
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
drága



Elkészítés:
1. A nyúlhúst megsózzuk is megborsozzuk.
2. A zsiradékot a párolóedényben felforrósítjuk, és a húsdarabokat megpirítjuk benne.
3. A vöröshagymát és a fokhagymát hozzáadjuk, és kis ideig együtt sütjük vele, liszttel megszórjuk, belekeverjük a paradicsomot is a fehérborral. Valamint a vízzel felöntjük.
4. A darált mandulát, a kakukkfüvet és a babérlevelet hozzáadjuk, sózzuk és borsozzuk. Közepes lángon 45 percig fedő alatt főzzük, közben időnként megkeverjük.
5. A tálalás előtt kivesszük belőle a kakukkfüvet és a babérlevelet és a nyulat megszórjuk szeletelt mandulával.