Nyúl mandulamártásban

Conejo en salsa de almendras

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Nyúl mandulamártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db konyhakész, darabolt nyúl
1 evőkanál szeletelt mandula
vagy
1 evőkanál vékonyra szeletelt mandula
2 és fél dl víz
2 fej apróra vágott vöröshagyma
1 evőkanál liszt
25 dkg hámozott, kockára vágott paradicsom
2 és fél dl fehérbor
2 szál kakukkfű
1 és ¼ dl olívaolaj
vagy
12 és fél dkg zsír
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A nyúlhúst megsózzuk is megborsozzuk.

2. A zsiradékot a párolóedényben felforrósítjuk, és a húsdarabokat megpirítjuk benne.

3. A vöröshagymát és a fokhagymát hozzáadjuk, és kis ideig együtt sütjük vele, liszttel megszórjuk, belekeverjük a paradicsomot is a fehérborral. Valamint a vízzel felöntjük.

4. A darált mandulát, a kakukkfüvet és a babérlevelet hozzáadjuk, sózzuk és borsozzuk. Közepes lángon 45 percig fedő alatt főzzük, közben időnként megkeverjük.

5. A tálalás előtt kivesszük belőle a kakukkfüvet és a babérlevelet és a nyulat megszórjuk szeletelt mandulával.

Nyúl mandulamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2538 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Nyúl mandulamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
google+