Sült makaróni sajttal és zöldborsóval

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült makaróni sajttal és zöldborsóval
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg frissen reszelt parmezán sajt
12 és fél dkg zöldborsó
50 dkg makaróni
6 evőkanál vaj
3 dkg finomra vágott szárított gomba
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál tej

Elkészítés:

1. Besamelt készítünk.

2. Belekeverjük a meleg vízben áztatott, finomra szeletelt gombát.

3. Bő, sós, forró vízben puhára főzzük a tésztát. Leszűrjük, majd a 4 evőkanál vajjal, a 2 evőkanál parmezánnal és a gombás besamel egyharmadával összekeverjük.

4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Egy sütőtálat kivajazunk.

5. A tésztás keverék felét beleterítjük, rászórjuk a maradék parmezán felét. Rárakjuk a szeletelt mozzarellát és a zöldborsót. Következik a maradék besamel fele, melyet beborítunk a maradék tésztával és a maradék parmezánnal. Megkenjük a maradék besamellel. Kevés tejjel, 2 evőkanál vajjal és zsemlemorzsával zárjuk a rétegzést.

6. Mintegy 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a tésztát. Tálalás előtt 10 percig pihentetjük.

Besamelmártás

Besamelmártás
3 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
7.5 dl tej
0.5 teáskanál frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A vajat egy edényben, közepes hőfokon felolvasztjuk.

2. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, majd világossárgára pirítjuk.

3. A tűzről levéve beleöntjük a tejet és csomómentesre keverjük.

4. A tűzre visszatéve 10 perc alatt besűrítjük, sózzuk, borsozzuk, s végül megszórjuk szerecsendióval.

Sült makaróni sajttal és zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1929 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Sült makaróni sajttal és zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
twitter