Mandulás párolt pulyka

Escaldums

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mandulás párolt pulyka
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg pulykamell
2 evőkanál apróra vágott mandula
2 és fél dl szárnyasalaplé
3 evőkanál olívaolaj
1 nagyobb fej finomra aprított vöröshagyma
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 db hámozott, kockára vágott paradicsom
2 és fél dl fehérbor
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A pulykahúst kockákra vágjuk. Az olívaolajat párolóedényben felforrósítjuk, és a pulykahúst minden oldalán megpirítjuk benne. Ezután kivesszük az edényből és félretesszük.

2. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. A mandulát belekeverjük, és kissé megpirítjuk.

3. A babérlevelet és a paradicsomot hozzáadjuk, a fehérborral és a szárnyasalaplével felöntjük. A pulykahúst visszatesszük, sózzuk és borsozzuk. Fedő alatt közepes lángon 30 percig pároljuk.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Mandulás párolt pulyka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 824 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Mandulás párolt pulyka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
most van szezonja