Rokfortmártás

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rokfortmártás
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 12 adag (6 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
300 dkg márványsajt
vagy
300 dkg gorgonzola sajt
vagy
300 dkg roquefort sajt
60 dkg vaj
12 kisebb fej hagyma
18 dl tejföl
vagy
18 dl tejszín
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.

2. Hozzáadjuk a darabokra morzsolt sajtot és a tejszínt vagy tejfölt.

3. Kis lángon, kevergetve összeolvasztjuk.

4. Frissen őrölt borssal meghintjük.

A csodás mártás Piemontból származik, ahol melegen, gnocchival (burgonyagombóc) fogyasztják.
Rokfortmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 30819 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Rokfortmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
google+