Rokfortmártás

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rokfortmártás
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 1 adag (0.5 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg márványsajt
vagy
vagy
5 dkg vaj
1 kisebb fej hagyma
másfél dl tejföl
vagy
másfél dl tejszín
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.

2. Hozzáadjuk a darabokra morzsolt sajtot és a tejszínt vagy tejfölt.

3. Kis lángon, kevergetve összeolvasztjuk.

4. Frissen őrölt borssal meghintjük.

A csodás mártás Piemontból származik, ahol melegen, gnocchival (burgonyagombóc) fogyasztják.
Rokfortmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 15388 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Rokfortmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
most van szezonja