Babos csőtészta árpagyönggyel

| Babos penne receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Babos csőtészta árpagyönggyel
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg darabolt konzervparadicsom
18 dkg árpagyöngy
25 dkg szárazbab
50 dkg csőtészta
2 gerezd fokhagyma
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 szál finomra vágott zellerszár
2 db érett, durvára vágott paradicsom
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
7 és fél dl víz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az előzőleg egy éjszakára beáztatott babot, a fokhagymát, a paradicsomot, a zellert sós vízben körülbelül 60 perc alatt puhára főzzük. Beleöntünk 2 kanál olajat.

2. Mintegy 25-30 perc alatt megfőzzük az árpagyöngyöt sós vízben. Leszűrjük.

3. A maradék fokhagymát finomra vágjuk, a maradék olajon a bazsalikommal megpároljuk. Hozzákeverjük a paradicsomkonzervet, 20 percig együtt főzzük.

4. A tésztát sós vízben al dente főzzük. Leszűrjük, a szószhoz keverjük, hozzáadjuk a babot, az árpagyöngyöt, s végül megszórjuk parmezánnal. Forrón tálaljuk.

Babos csőtészta árpagyönggyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1750 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Babos csőtészta árpagyönggyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
twitter