Spárgás penne ricottával

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spárgás penne ricottával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 csomó spárga
15 dkg ricotta
50 dkg penne
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej finomra vágott hagyma
2 db tojás
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A spárgát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, félrerakjuk.

2. A pennét a spárga főzőlevében al dente (roppanósra) főzzük.

3. A hagymát 5 perc alatt megpároljuk, majd beletesszük a ricottát.

4. Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, ráöntjük a felvert tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hagymás ricottát, a spárgát.

5. A spárgás, sajtos tésztát összerázzuk. Forrón tálaljuk.

A spárga E-vitaminban és folsavban gazdag zöldségféle. Fontos szerepet kaphat a rákbetegség megelőzésében.
Spárgás penne ricottával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1443 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Spárgás penne ricottával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
bevásárlólista