Toszkán leves
Levesek | Vegyes zöldségleves receptek , Zöldségleves tojással receptek , Sajtos zöldségleves receptek
Elkészítési idő:
90 perc
Munkaidő: 40 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A hagymát, a zöldborsót, a babot, a sárgarépát, a zellert, a chilit csipetnyi sóval 10 percig pároljuk az olajon.
2. Hozzáadjuk a mángoldot vagy spenótot, a paradicsomot, és 15 percig együtt főzzük. Ráöntjük a forró vizet, 40 percig gyöngyözve főzzük. Ha szükséges, sózzuk.
3. A tojásokat sóval, borssal, reszelt parmezánnal felverjük. A kenyereket szárazon megpirítjuk, oldalukat bedörzsöljük fokhagymával.
4. A fokhagymás kenyeret mélytányérokba rakjuk, a tojásos parmezánt elosztjuk rajtuk. A forró levest rámerjük. Azonnal tálaljuk.