Toszkán leves

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Toszkán leves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg friss, fejtett lóbab
30 dkg hámozott, összevágott paradicsom
4 db tojás
30 dkg zsenge mángold
vagy
30 dkg zsenge spenót
vagy
30 dkg friss zöldborsó
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 db szárított, morzsolt chilipaprika
1 gerezd fokhagyma
2 fej finomra aprított hagyma
1 szál szeletelt sárgarépa
1 szál finomra aprított zellerszár
4 szelet száraz kenyér
15 dl forró víz
6 dkg frissen reszelt pecorino sajt
vagy
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A hagymát, a zöldborsót, a babot, a sárgarépát, a zellert, a chilit csipetnyi sóval 10 percig pároljuk az olajon.

2. Hozzáadjuk a mángoldot vagy spenótot, a paradicsomot, és 15 percig együtt főzzük. Ráöntjük a forró vizet, 40 percig gyöngyözve főzzük. Ha szükséges, sózzuk.

3. A tojásokat sóval, borssal, reszelt parmezánnal felverjük. A kenyereket szárazon megpirítjuk, oldalukat bedörzsöljük fokhagymával.

4. A fokhagymás kenyeret mélytányérokba rakjuk, a tojásos parmezánt elosztjuk rajtuk. A forró levest rámerjük. Azonnal tálaljuk.

Toszkán leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2610 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Toszkán leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
lexikon