Spenótleves csicseriborsóval

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spenótleves csicseriborsóval
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg durvára vágott spenót
másfél teáskanál pirospaprika
1 evőkanál friss, finomra vágott oregánó
2 evőkanál fenyőmag
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 db kimagozott, finomra vágott piros chilipaprika
2 evőkanál víz
2 evőkanál vörösborecet
1 szelet héja nélkül, kockára vágott kenyér
1 teáskanál köménymag
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csicseriborsót sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.

2. Kevés vízben megfonnyasztjuk a spenótot. Lecsöpögtetjük, majd durvára vágjuk és félrerakjuk.

3. Négy evőkanál olajon 5 perc alatt aranysárga-ropogósra sütjük a kenyérkockákat. Hozzáadjuk a fokhagymát, a fenyőmagot, a köménymagot, chilit, az oregánót. Nagyjából 2 percig pároljuk.

4. A keveréket 2 evőkanál vízzel és 2 evőkanál ecettel robotgépben pépesítjük.

5. A maradék olajat közepes tűzön felmelegítjük, beletesszük a spenótot, 2 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Hozzárakjuk a kenyeres keveréket, a pirospaprikát és a csicseriborsót, ráöntjük a zöldséglevest. Felforraljuk. Forrón kínáljuk.

Zöldségleves

Zöldségleves
1 szál sárgarépa
1 kisebb paradicsom
1 szál póréhagyma
0.5 teáskanál
20 dl forró víz
1 fej hagyma
5 szem fekete bors
1 szem szegfűszeg
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.

3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.

4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.

Spenótleves csicseriborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1390 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Spenótleves csicseriborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
google+