Bableves croutonnal

Bableves krutonnal, Bableves pirított kenyérkockával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bableves croutonnal
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
31 és ¼ dkg hámozott, kockára vágott paradicsom
6 és ¼ dkg csicseriborsó
6 és ¼ dkg száraz vesebab
6 és ¼ dkg száraz vajbab
6 és ¼ dkg lencse
másfél dl extraszűz olívaolaj
1 és ¼ db zsályalevél
12 és fél dl zöldségleves
37 és fél dkg pirított, kockára vágott kenyér
6 és ¼ dkg tönkölybúza
6 és ¼ dkg árpagyöngy
1 és ¼ fej hagyma
1 és ¼ szál sárgarépa
1 és ¼ szál zellerszár
1 és ¼ ág petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A babféléket és a csicseriborsót 12 órán át vízben áztatjuk. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. Kevés vízben 60 percen át főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.

2. A lencsét forró vízben 30 perc alatt puhára főzzük. A tönkölymagot megfőzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.

3. Az olajon 5 perc alatt megpároljuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a bazsalikomot, a petrezselymet, a zsályát. Sózzuk, borsozzuk.

4. Hozzáadjuk a babot, a csicseriborsót, a lencsét, a paradicsomot, az árpagyöngyöt. Felöntjük a zöldséglevessel, 5-10 percig a hozzávalókat együtt főzzük. Krutonnal díszítjük. Forrón tálaljuk.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
3 szál apróra vágott szárzeller
3 db apróra vágott póréhagyma
3 db apróra vágott sárgarépa
1 szál szárzeller
2 ág kakukkfű
5 szem tört fekete bors
2 evőkanál tengeri só
2 fej szeletelt vöröshagyma
5 dl fehérbor
20 dl víz

1. A fűszercsokrot kötünk petrezselyemből, kakukkfűből, 2 babérlevélből és 1 szál szárzellerből .

2. A court bouillonhoz (alapléhez) nagy lábosban felforraljuk a vizet a borral, a zöldségekkel, a fűszercsokorral, a babérlevéllel, a sóval és borssal. A lángot takarékra állítjuk, és fedő nélkül 30 percig főzzük. Átszűrjük, a zöldségeket kidobjuk, és a lét hagyjuk kihűlni.

Bableves croutonnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1420 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Bableves croutonnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
pinterest