Zöldségleves zöldbabbal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldségleves zöldbabbal
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg rizs
10 dkg zöldbab
35 dkg kockára vágott burgonya
20 dkg kockára vágott sárgarépa
10 dkg kockára vágott zeller
15 dkg kockára vágott cukkini
20 dkg érett lucullus paradicsom
15 dkg szárazbab
vagy
15 dkg vörös vesebab
vagy
15 dkg friss fejtett bab
15 dl hideg víz
1 fej finomra vágott hagyma
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 csomó finomra vágott petrezselyemzöld
1 szál finomra vágott bazsalikom
4 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. Ha szárazbabból készítjük a levest, 12 órára beáztatjuk a babot. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.

2. A paradicsomot egy percre forró vízbe mártjuk, majd jéghideg vízzel leöblítjük és a héját lehúzzuk. Összevágjuk.

3. A hagymát és a zellert olajon megpároljuk, hozzáadjuk a sárgarépát, a cukkinit, a burgonyát, és felöntjük másfél liter vízzel. Felforraljuk, sózzuk, letakarjuk.

4. A friss babot 20-30 percig, a szárazat 90 percen át főzzük.

5. Elkészülte előtt 15 perccel hozzáadjuk a rizst, az aprított fokhagymát. Ha kész, petrezselyemmel és bazsalikommal díszítjük. Forrón tálaljuk.

Zöldségleves zöldbabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2276 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Zöldségleves zöldbabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
lexikon