Zöldségleves zöldbabbal
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 40 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 6-8 főre
vagy
vagy
Elkészítés:
1. Ha szárazbabból készítjük a levest, 12 órára beáztatjuk a babot. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.
2. A paradicsomot egy percre forró vízbe mártjuk, majd jéghideg vízzel leöblítjük és a héját lehúzzuk. Összevágjuk.
3. A hagymát és a zellert olajon megpároljuk, hozzáadjuk a sárgarépát, a cukkinit, a burgonyát, és felöntjük másfél liter vízzel. Felforraljuk, sózzuk, letakarjuk.
4. A friss babot 20-30 percig, a szárazat 90 percen át főzzük.
5. Elkészülte előtt 15 perccel hozzáadjuk a rizst, az aprított fokhagymát. Ha kész, petrezselyemmel és bazsalikommal díszítjük. Forrón tálaljuk.