Zöldséges kenyérleves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldséges kenyérleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet száraz kenyér
50 dkg kockára vágott burgonya
50 dkg durvára vágott kelkáposzta
20 dkg száraz, vörös vesebab
6 db durvára vágott, érett paradicsom
2 db szárított édeskömény
1 csipet
5 dl víz
4 fej finomra vágott hagyma
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. A babot 12 órán át hideg vízben áztatjuk. Leszűrjük, s friss vizet öntünk rá. Megsózzuk, majd alacsony hőfokon 50-60 percig főzzük.

2. Olajon 5 perc alatt megpároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a burgonyát, a kelkáposztát (a belső, legzsengébb részt félretesszük), a paradicsomot, az édeskömény szárát. Lefedjük és közepes tűzön 10 percig főzzük.

3. Felöntjük annyi vízzel, hogy a zöldségeket ellepje. Sózzuk s további 20 percig főzzük.

4. Beletesszük a babot és még 10 percig főzzük. A kenyeret kis darabokra vágjuk, tálalóedénybe szórjuk. Rámerjük a levest, amit 5 perc múlva meghintünk olajjal. Forrón kínáljuk.

Zöldséges kenyérleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1092 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Zöldséges kenyérleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
tippek, fortélyok