Bableves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bableves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
12 és fél dl víz
4 szelet száraz, pirított fehérkenyér
1 db összevágott édeskömény
½ db szárított, kimagozott chilipaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az előzőleg fél napon át vízben áztatott babot a vízben felforraljuk. Letakarjuk, alacsony hőfokon tovább főzzük, s 90 perc múltán hozzáadjuk az édesköményt, a chilipaprikát.

2. 30 perc múlva fakanállal összetörjük a babot. Ha nagyon sűrű lenne, forró vízzel felengedjük. Csak akkor sózzuk meg, ha a bab már teljesen puha.

3. A pirítóst előmelegített tányérba rakjuk, olajjal meghintjük, rámerjük a levest, végül a maradék olajjal meglocsoljuk. Nagyon forrón tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Bableves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1564 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Bableves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
recepttár