Bableves
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 40 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Az előzőleg fél napon át vízben áztatott babot a vízben felforraljuk. Letakarjuk, alacsony hőfokon tovább főzzük, s 90 perc múltán hozzáadjuk az édesköményt, a chilipaprikát.
2. 30 perc múlva fakanállal összetörjük a babot. Ha nagyon sűrű lenne, forró vízzel felengedjük. Csak akkor sózzuk meg, ha a bab már teljesen puha.
3. A pirítóst előmelegített tányérba rakjuk, olajjal meghintjük, rámerjük a levest, végül a maradék olajjal meglocsoljuk. Nagyon forrón tálaljuk.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.