Vegyes zöldségleves bazsalikommal



Elkészítés:
1. A babot 12 óráig hideg vízben áztatjuk. Leszűrjük.
2. A vesebabot, a zöldbabot, a sárgarépát, a burgonyát, a cukkinit, a paradicsomot, a hagymát vízzel felöntve fazékba rakjuk. Sózzuk, borsozzuk és felforraljuk.
3. Lassú tűzön, gyakori keveréssel egy órán át főzzük.
4. Beletesszük a levestésztát, és még 15 percig főzzük. A tetejére pestót kanalazunk. Forrón tálaljuk.
Gyúrt levestészta
A levesbe való gyúrt tésztát csak tojással, nagyon keményre kell gyúrni. Fődolog, hogy nagyon ki legyen dolgozva és nagyon vékonyra sodorva (szinte papírvékonyságúra). Ebből aztán tetszés szerint készíthetünk bordás vagy csigatésztát, a megfelelő táblával, nagyon finom metéltet, apró kockát, lebbencset. Ezeket forrásban lévő levesben pár percig főzzük.
Pestó

A pestóhoz a bazsalikomleveleket, a chilit és a fokhagymát simára turmixoljuk az olívaolajjal, végül hozzáadjuk a sajtot.