Rizsleves tojással és citrommal



Elkészítés:
1. A zöldséglevest felforraljuk, negyedliternyit félrerakunk belőle.
2. A zöldségleveshez adjuk a rizst. A fazekat lefedjük, 15-20 perc alatt puhára főzzük a rizst.
3. A tojást, a tojássárgáját és a citromlevet egy másik tálban felverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd a félretett zöldséglevesbe öntjük.
4. A keveréket óvatosan keverjük a meleg zöldséglevesbe, hogy ne csapódjon ki a tojás. Azonnal tálaljuk.
Zöldségleves

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.
2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.
3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.
4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.