Cukkinikrémleves



Elkészítés:
1. A krumplit és a hagymát a vajon világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségleves felét, a levét elfőzzük.
2. A cukkinit a maradék olajon, a maradék zöldséglevessel 10 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk.
3. A főtt krumplit és a cukkinikeveréket robotgéppel pépesítjük.
4. Serpenyőben még 5 percig pirítjuk. Hozzákeverjük a joghurtot, megszórjuk bazsalikomlevéllel. Forrón tálaljuk.
Zöldségalaplé

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.
2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.