Hideg joghurtos uborkaleves mazsolával

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hideg joghurtos uborkaleves mazsolával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dl joghurt
2 db uborka
1 csomó friss, finomra aprított menta
4 evőkanál mazsola
4 evőkanál jégkocka
1 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
másfél dl tejszín
2 és fél dl hideg víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tejszínt kemény habbá verjük.

2. Az uborkát vékony szeletekre vágjuk, a levét kinyomkodjuk. Néhány szelet uborkát félrerakunk a díszítéshez.

3. A joghurtot, a jeges vizet, a póréhagyma- és uborkaszeleteket, a tejszínhabot tálban összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.

4. Tálakba rakjuk, tört jéggel, mazsolával és mentával díszítjük. Azonnal tálaljuk.

Hideg joghurtos uborkaleves mazsolával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1115 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Hideg joghurtos uborkaleves mazsolával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
google+