Gombakrémleves



Elkészítés:
1. A vargányát 20 percig forró vízben áztatjuk.
2. A hagymát az olajon világosbarnára pirítjuk, a csiperkével további 5 percig pároljuk.
3. Ráöntjük a zöldséglevest és a szárított gombát a levével együtt. Felforraljuk, 30 percig főzzük.
4. Félrehúzzuk, botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk. Újra felforraljuk. Pirított kenyérkockákkal, forrón tálaljuk.
Zöldségleves

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.
2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.
3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.
4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.