Gombakrémleves

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gombakrémleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg csiperkegomba
5 dl meleg víz
4 evőkanál tejszín
1 fej finomra vágott hagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
igény szerint pirított, kockára vágott kenyér

Elkészítés:

1. A vargányát 20 percig forró vízben áztatjuk.

2. A hagymát az olajon világosbarnára pirítjuk, a csiperkével további 5 percig pároljuk.

3. Ráöntjük a zöldséglevest és a szárított gombát a levével együtt. Felforraljuk, 30 percig főzzük.

4. Félrehúzzuk, botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk. Újra felforraljuk. Pirított kenyérkockákkal, forrón tálaljuk.

Zöldségleves

Zöldségleves
1 szál sárgarépa
1 kisebb paradicsom
1 szál póréhagyma
0.5 teáskanál
20 dl forró víz
1 fej hagyma
5 szem fekete bors
1 szem szegfűszeg
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.

3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.

4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.

Gombakrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1553 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Gombakrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
van itthon