Gombaleves sherryvel

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gombaleves sherryvel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg kockára vágott csiperkegomba
25 dkg kockára vágott erdei gomba
2 és fél dl száraz sherry
3 és ⅓ dl zöldségleves
4 evőkanál vaj
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
3 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajat felolvasztjuk, 10 percig pároljuk a csiperkét és az erdei gombát.

2. Hozzáadjuk a fokhagymát, a petrezselyem felét és a sherryt. Sózzuk, borsozzuk. További 3 percig pároljuk.

3. A gombák felét egy tálalóedénybe félrerakjuk. A besamelt és a zöldségleves felét a serpenyőben lévő gombára öntjük. Krémessé főzzük. Ha túl sűrű, öntünk még hozzá zöldséglevest, s további 3 percig főzzük.

4. A félrerakott gombákra öntjük a levest, s a maradék petrezselyemmel díszítjük. Forrón tálaljuk.

Zöldségleves

Zöldségleves
1 szál sárgarépa
1 kisebb paradicsom
1 szál póréhagyma
0.5 teáskanál
20 dl forró víz
1 fej hagyma
5 szem fekete bors
1 szem szegfűszeg
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.

3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.

4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.

Besamelmártás

Besamelmártás
3 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
7.5 dl tej
0.5 teáskanál frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A vajat egy edényben, közepes hőfokon felolvasztjuk.

2. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, majd világossárgára pirítjuk.

3. A tűzről levéve beleöntjük a tejet és csomómentesre keverjük.

4. A tűzre visszatéve 10 perc alatt besűrítjük, sózzuk, borsozzuk, s végül megszórjuk szerecsendióval.

Gombaleves sherryvel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1700 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Gombaleves sherryvel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
bevásárlólista