Aromás spenótpüré

| Spenótkrémleves receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Aromás spenótpüré
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg zsenge, durvára vágott spenót
1 db lime leve
1 evőkanál finomra aprított menta
2 db összevágott burgonya
2 evőkanál kókusztej
2 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
2 fej finomra aprított lilahagyma
1 db kimagozott, vékonyra szeletelt piros chilipaprika
1 teáskanál őrölt kömény
3 szem kardamom
4 szem fekete bors
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 db vékonyra szeletelt piros chilipaprika

Elkészítés:

1. A felhevített olajon megpároljuk a hagymát, a fokhagymát, a chilipaprikát és a burgonyát.

2. Hozzáadjuk a köménymagot, a kardamommagot és a fekete borsot. Mintegy 5 percig pároljuk. Felöntjük a zöldséglevessel, felforraljuk. Csökkentjük a hőfokot, és 20 percen át főzzük.

3. Hozzáadjuk a kókusztejet, a petrezselymet és a mentát. Félrehúzzuk a tűzről.

4. Beletesszük a spenótot és a lime-levet. Sózzuk, borsozzuk. Robotgéppel pépesítjük, majd újra felmelegítjük. A vékony szeletekre vágott chilivel díszítjük. Forrón kínáljuk.

Zöldségleves

Zöldségleves
1 szál sárgarépa
1 kisebb paradicsom
1 szál póréhagyma
0.5 teáskanál
20 dl forró víz
1 fej hagyma
5 szem fekete bors
1 szem szegfűszeg
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.

3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.

4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.

Aromás spenótpüré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1727 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Aromás spenótpüré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
tippek, fortélyok