Hideg zöldborsó-erőleves

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hideg zöldborsó-erőleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál víz
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál friss, finomra vágott bazsalikom
1 és ¼ dl főzőtejszín
1 evőkanál kukoricaliszt
37 és fél dkg fejtett zöldborsó
1 szál karikára vágott újhagyma
vagy
1 fej karikára vágott mogyoróhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tojáskrutonhoz:
2 db tojás
6 evőkanál tejszín
ízlés szerint fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajon közepes tűzön megpároljuk a mogyoróhagymát (a tálaláshoz tegyünk félre néhány szép karikát).

2. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük a zöldséglevessel. Sózzuk, borsozzuk, aztán felforraljuk, lefedjük és 15 percig főzzük.

3. Belekeverjük a tejszínt és a 2 evőkanál vízben elkevert kukoricalisztet. Újra felforraljuk. Állandó kevergetés mellett 2 percig főzzük.

4. Beletesszük a bazsalikomleveleket, félrehúzzuk. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Egy kis tepsit kivajazunk.

5. A tojást, a tejszínt felverjük, sózzuk, borsozzuk. A keveréket a tepsibe öntjük, majd 12-15 perc alatt megsütjük. Felkockázzuk. A tányérokba rakjuk, rámerjük a levest. A félretett hagymakarikákkal díszítjük.

A nyári hőségben frissítő ez az ebédre kínált kitűnő leves.

Zöldségleves

Zöldségleves
1 szál sárgarépa
1 kisebb paradicsom
1 szál póréhagyma
0.5 teáskanál
20 dl forró víz
1 fej hagyma
5 szem fekete bors
1 szem szegfűszeg
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.

3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.

4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.

Hideg zöldborsó-erőleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1121 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Hideg zöldborsó-erőleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
ételfotó

Kapcsolódó receptek (zöldségleves összetevők alapján)