Vesebableves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vesebableves
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg vörös vesebab
30 dl víz
2 evőkanál paradicsompüré
1 fej finomra vágott hagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
igény szerint friss zsálya
igény szerint friss rozmaring

Elkészítés:

1. A beáztatott babot 60 percen át annyi vízzel főzzük, amennyi ellepi. Sózzuk, és 2 evőkanál olajon világosbarnára pirítjuk a hagymát.

2. A babot leszűrjük, s a hagymával együtt pirítjuk 3 percig. Ráöntjük a vizet, és kissé lefedve 75 percig főzzük.

3. A tűzről félrehúzzuk. Robotgéppel pépesítjük, belekeverjük a paradicsompürét. Még további 5 percig főzzük.

4. Sózzuk, borsozzuk. Beleöntjük a maradék olajat. Forrón tálaljuk. Zsályával és rozmaringgal díszítjük.

Vesebableves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1200 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Vesebableves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
hírlevél