Joghurtos paradicsomleves

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Joghurtos paradicsomleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg érett paradicsom
1 és ¼ dl joghurt
4 szál friss bazsalikomlevél
1 teáskanál szárított oregánó
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomokat egy percre forró vízbe mártjuk, majd jéghideg vízzel leöblítjük és a héjukat lehúzzuk. Vékonyra vágjuk, szitán átpasszírozzuk, a magokat eltávolítjuk.

2. Közepes tűzön felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk.

3. Hozzáadjuk az oregánót, belekeverjük a joghurtot. Felforraljuk, a hőfokot csökkentjük és 10 percig főzzük. Tálaljuk, bazsalikomlevéllel díszítjük. Kevés joghurttal díszítjük. Frissen sült kenyérrel vagy forró pirítóssal tálaljuk.

Joghurtos paradicsomleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1260 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Joghurtos paradicsomleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
google+