Sárgarépaleves korianderrel



Elkészítés:
1. Az olajon csipetnyi sóval 5 perc alatt megpároljuk a hagymát.
2. Hozzáadjuk a sárgarépát, a krumplit, a zellert, a koriandert,a petrezselymet és a fokhagymát. Ráöntjük a zöldséglevest és 30 percig együtt főzzük.
3. Robotgéppel pépesítjük. Újra melegítjük. Sózzuk, borsozzuk. Ha nagyon sűrű, vízzel hígítjuk. Hozzáöntjük a tejszínt. Forrón tálaljuk.
Zöldségleves

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.
2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.
3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.
4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.