Bolognai spagetti csirkehúsból

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bolognai spagetti csirkehúsból
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg spagetti
1 evőkanál apróra vágott, friss rozmaring
1 evőkanál apróra vágott, friss kakukkfű
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál kimagozott, apróra vágott fekete olajbogyó
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 szál póréhagyma
13 dkg feta sajt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagyméretű, vastag falú serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott póréhagymát, és közepes lángon 2 percig pirítjuk.

2. Amikor enyhén megpirult, beletesszük a darát csirkehúst, és erős tűzön 3 perc alatt aranypirosra sütjük; akkor jó, ha a nedvesség elpárolgott. Sütés közben időnként megkeverjük, ha összesülne, villával szétpergetjük a húst.

3. Hozzáadjuk a paradicsommártást, a kakukkfüvet, a rozmaringot, és felforraljuk, majd takarékra véve 5 percig főzzük. Ha a mártás besűrűsödik, hozzáadjuk az olajbogyót is, és elkeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük.

4. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a spagettit, leszűrjük, és tányérokra osztjuk, vagy egy nagyobb tálalótálba tesszük. A csirkés bolognai mártást a tetejére öntjük (össze is keverhetjük a tésztával). Meghintjük az összemorzsolt feta sajttal, és azonnal tálaljuk.

A csirkés bolognai mártást 2 nappal korábban is elkészíthetjük; felhasználásig lefedve, hűtőszekrényben kell tartani.
A feta helyett használhatunk frissen reszelt parmezán- vagy pecorino sajtot.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Bolognai spagetti csirkehúsból
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5530 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Bolognai spagetti csirkehúsból
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
ételfotó