Bolognai spagetti csirkehúsból



Elkészítés:
1. Nagyméretű, vastag falú serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott póréhagymát, és közepes lángon 2 percig pirítjuk.
2. Amikor enyhén megpirult, beletesszük a darát csirkehúst, és erős tűzön 3 perc alatt aranypirosra sütjük; akkor jó, ha a nedvesség elpárolgott. Sütés közben időnként megkeverjük, ha összesülne, villával szétpergetjük a húst.
3. Hozzáadjuk a paradicsommártást, a kakukkfüvet, a rozmaringot, és felforraljuk, majd takarékra véve 5 percig főzzük. Ha a mártás besűrűsödik, hozzáadjuk az olajbogyót is, és elkeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük.
4. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a spagettit, leszűrjük, és tányérokra osztjuk, vagy egy nagyobb tálalótálba tesszük. A csirkés bolognai mártást a tetejére öntjük (össze is keverhetjük a tésztával). Meghintjük az összemorzsolt feta sajttal, és azonnal tálaljuk.