Orosz töltött kenyér

Adag: 1 tepsi (8-10 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
25 dkg fehér liszt
2 db tojás
4 evőkanál forró tej
1 teáskanál kristálycukor
6 evőkanál vaj
2 teáskanál
másfél dkg friss élesztő
vagy
1 zacskó élesztőpor
A töltelékhez:
12 és fél dkg hajdina
25 dkg összevágott kelkáposzta
25 dkg szeletelt gomba
3 evőkanál finomra vágott kapor
1 evőkanál napraforgóolaj
3 ¾ dl zöldségleves
8 evőkanál tejszín
1 nagyobb fej finomra vágott hagyma
8 evőkanál vaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Az élesztőt, a cukrot 4 evőkanál forró tejben 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet és a sót tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztős keveréket, a vajat, a tojásokat. Összegyúrjuk. Kissé lisztezett deszkán sima tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, 60 percen át kelesztjük.

2. A kelési idő letelte után 5-10 percen át újragyúrjuk, ismét letakarjuk és további 30 percig pihentetjük.

3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát kinyújtjuk, a tepsibe simítjuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk.

4. A felmelegített olajon körülbelül 5 percig - vagy amíg pattogni kezd - megpirítjuk a hajdinát. Felöntjük 2.5 dl zöldséglevessel, beletesszük a babérlevelet, és 10 percig főzzük. Hozzáadunk 3 evőkanál vajat. Sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni.

5. Egy evőkanál vajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a kelkáposztát és a maradék zöldséglevest. Körülbelül 7 percig, a leve elpárolgásáig főzzük. Sózzuk, borsozzuk.

6. A gombát a maradék vajon 4 percig pároljuk. A tejszínnel együtt mintegy 3 percig főzzük, végül beleszórjuk a kaprot is, s a tűzről félrehúzzuk.

7. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). A tészta felére rakjuk a hajdinakását, a tetejére halmozzuk a kelkáposztás és gombás szószt. A tésztát visszahajtjuk, a széleket összenyomkodjuk, és megkenjük tojássárgájával. Úgy 25-30 perc alatt sütjük meg a kenyeret.

Zöldségleves

Zöldségleves
1 szál sárgarépa
1 kisebb paradicsom
1 szál póréhagyma
0.5 teáskanál
20 dl forró víz
1 fej hagyma
5 szem fekete bors
1 szem szegfűszeg
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.

3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.

4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.

Orosz töltött kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2138 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Orosz töltött kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
twitter