Mazsolás zsemle



Elkészítés:
1. Az élesztőt, a cukrot kevés vízben 15 perc alatt felfuttatjuk.
2. Az élesztőt, a lisztet és a maradék vizet összekeverjük. Sima, rugalmas tésztát gyúrunk. Félrerakjuk 60 percre.
3. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A 15 percre forró vízben áztatott, lecsöpögtetett mazsolát lisztbe forgatjuk.
4. Kissé lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, belekeverjük a mazsolát, a vajat. Összegyúrjuk.
5. A tésztát 8 felé osztjuk, meglisztezzük. Tepsibe rakjuk, ügyelve némi távolság megtartására. Konyharuhával letakarjuk, 30 percig kelesztjük.
6. Ha megkelt, 20 perc alatt világosbarnára sütjük.