Mazsolás zsemle

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mazsolás zsemle
Adag: 1 tepsi (8 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg fehér liszt
20 dkg mazsola
2 zacskó élesztőpor
vagy
3 dkg friss élesztő
másfél dl meleg víz
2 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál vaj
1 teáskanál

Elkészítés:

1. Az élesztőt, a cukrot kevés vízben 15 perc alatt felfuttatjuk.

2. Az élesztőt, a lisztet és a maradék vizet összekeverjük. Sima, rugalmas tésztát gyúrunk. Félrerakjuk 60 percre.

3. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A 15 percre forró vízben áztatott, lecsöpögtetett mazsolát lisztbe forgatjuk.

4. Kissé lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, belekeverjük a mazsolát, a vajat. Összegyúrjuk.

5. A tésztát 8 felé osztjuk, meglisztezzük. Tepsibe rakjuk, ügyelve némi távolság megtartására. Konyharuhával letakarjuk, 30 percig kelesztjük.

6. Ha megkelt, 20 perc alatt világosbarnára sütjük.

Mazsolás zsemle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1467 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Mazsolás zsemle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
van itthon