Olasz palacsinta



Elkészítés:
1. Az élesztőt, a cukrot 4 evőkanál vízben 15 perc alatt felfuttatjuk.
2. Összekeverjük a tejet és a tejfölt, hideg vízzel félliternyire dúsítjuk. Felmelegítjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tojások sárgáját.
3. A kétféle lisztet tálba szitáljuk, beleöntjük a tejes, élesztős keveréket, és sima tésztát keverünk. Nedves konyharuhával letakarjuk, 90 percig pihentetjük.
4. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, óvatosan a tésztába keverjük. Mintegy 10 percig pihentetjük.
5. Kissé kiolajozzuk a palacsintasütőt, felmelegítjük. Oldalanként 2 percig 2-2 evőkanálnyi tésztát sütünk ki. A nagyon vékony, kész palacsintákat zsírpapírral elválasztjuk egymástól. (A sűrű tésztát vízzel és tejjel hígíthatjuk).
6. A felszeletelt gombát és a petrezselymet a vajon 10 perc alatt megpároljuk, a lime levével meglocsoljuk. A palacsintákra halmozzuk, a tésztát félig visszahajtjuk. Forrón tálaljuk.