Csicseriborsós lepény ricottával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csicseriborsós lepény ricottával
Adag: 4 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A rátéthez:
12 és fél dkg ricotta
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 és ¼ dl paradicsomszósz
vagy
1 és ¼ dl darabos konzervparadicsom
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tésztához:
40 dkg fehér liszt
12 és fél dkg csicseriborsóliszt
1 zacskó élesztőpor
vagy
másfél dkg friss élesztő
3 dl meleg víz
½ teáskanál kristálycukor
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ teáskanál

Elkészítés:

1. Az élesztőt, a cukrot 1.25 dl vízben 15 perc alatt felfuttatjuk.

2. A kétféle lisztet és a sót tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a maradék vizet. Sima és rugalmas tésztát gyúrunk. 120 percre félrerakjuk kelni.

3. Olajjal kikenünk négy kisméretű, téglalap alakú sütőformát. A tésztát négyfelé osztjuk. Kissé lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egyenként a sütőformába simítjuk.

4. Rátesszük a paradicsomszószt vagy a konzervparadicsomot, és 30 percig hagyjuk kelni.

5. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat), és 25 percig sütjük a lepényeket.

6. A sütőből kivéve rárakjuk a ricottát, az olajbogyót, és meglocsoljuk olívaolajjal. Még 5 percig sütjük, majd forrón tálaljuk.

Paradicsomszósz

Paradicsomszósz
100 dkg hámozott, darabolt paradicsom
6 dkg apróra vágott szárított paradicsom
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
4-5 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál friss, apróra vágott oregánó
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál friss majoránna
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A fokhagymát 4 evőkanál olajon megpirítjuk.

2. Hozzáadjuk az oregánót, a majoránnát, a bazsalikomot, a paradicsomot. Belekeverjük a napon szárított paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk.

3. Lefedjük, majd 45 percig alacsony hőfokon, néha kevergetve megfőzzük.

Ezt a paradicsomszószt főtt tésztákhoz, rizshez, burgonyához, puliszkához, tönkölybúzamaghoz, árpagyöngyhöz is felhasználhatjuk.

Csicseriborsós lepény ricottával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 997 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Csicseriborsós lepény ricottával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
recept beküldése