Krumplis, olajbogyós lepény

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Krumplis, olajbogyós lepény
Adag: 1 darab (30 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db főtt, tört burgonya
15 dkg fehér liszt
5 dkg korpa
3 dl meleg víz
½ teáskanál kristálycukor
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 dkg friss élesztő
vagy
2 zacskó élesztőpor
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az élesztőt, a cukrot 1,25 dl vízben 15 perc alatt felfuttatjuk.

2. A kétféle lisztet, a sót tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a korpát, a krumplit, 2 evőkanál olajat és a maradék vizet. Sima, rugalmas tésztát gyúrunk. Félrerakjuk kelni, körülbelül 60 percre.

3. Kiolajozunk egy 30 centiméteres sütőformát. A tésztát kinyújtjuk, belesimítjuk a sütőformába. Rárakjuk az olajbogyót. Sózzuk, borsozzuk, és még 30 percig hagyjuk kelni.

4. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat), és 15 percig sütjük a tésztát. A sütő hőfokát 180 fokra csökkentjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat), további 25 percen át.

Krumplis, olajbogyós lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1130 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Krumplis, olajbogyós lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
recepttár