Lóbabos quiche



Elkészítés:
1. A tésztát elkészítjük, hűtőbe rakjuk. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat). Előkészítünk egy 26 centiméteres sütőformát.
2. A lóbab egyharmadát összevágjuk, a többit egy robotgépben a ricottával, a tejszínnel, a parmezánnal, a Tabascóval, sóval, borssal összeturmixoljuk.
3. A tésztát kinyújtjuk és kibéleljük a sütőformát úgy, hogy a tészta lelógjon a forma peremén. Villával megszurkáljuk. A felaprított bab felét rárakjuk a tésztára.
4. A péppé turmixolt keveréket rákanalazzuk, majd a maradék babdarabokat rárakjuk. A tészta szélét visszahajtjuk, s a felvert tojással megkenjük.
5. Mintegy 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük. Forrón tálaljuk.
Omlós vajastészta
1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk.
2. A vajjal összemorzsoljuk. A jeges vízzel kemény tésztát gyúrunk.
3. Cipót formálunk, nejlonzacskóban vagy folpackban 60 percre hűtőszekrénybe rakjuk.
Az aktuális recept szerint használjuk a tésztát.