Pikáns hagymás pite

Adag: 1 piteforma (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
35 dkg fehér liszt
1 csipet
2 db tojás
1 evőkanál olívaolaj
A töltelékhez:
3 db tojás
20 dkg kockára vágott gruyere sajt
70 dkg finomra vágott hagyma
5 dkg kimagozott, finomra vágott fekete olajbogyó
6 dkg reszelt parmezán sajt
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk. Hozzáadjuk az olívaolajjal felvert tojásokat. Összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, 30 percre a hűtőbe rakjuk.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Kiolajozunk egy 23 centiméteres kerek sütőformát.

3. A hagymát az olajon megpároljuk. A tésztát 5 milliméter vastagságúra nyújtjuk. Két kört vágunk belőle (az egyik kör egy kicsivel nagyobb legyen). A tésztával kibéleljük a sütőformát, rárakjuk a svájci sajtot.

4. A 3 felvert tojáshoz adjuk a parmezán sajtot, az olajbogyót, a hagymát. Sózzuk, borsozzuk.

5. A keveréket a tésztára öntjük, befedjük a másik tésztával. A maradék tojássárgájával megkenjük a tésztát, s 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük. Forrón tálaljuk.

Pikáns hagymás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 991 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Pikáns hagymás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
tippek, fortélyok