Sült tofu sárgarépás tésztával

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült tofu sárgarépás tésztával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A rátéthez:
25 dkg kocka tofu
3 evőkanál tahini
4 db friss bazsalikomlevél
1 evőkanál finomra aprított kakukkfű
1 evőkanál finomra vágott hagyma
3 evőkanál misokrém
vagy
3 evőkanál szójababmártás
Az alaphoz:
10 dkg szeletelt sárgarépa
20 dkg reszelt cukkini
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint durva szemcséjű tengeri só
igény szerint víz

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Kiolajozunk egy 25 centiméter átmérőjű tűzálló tálat.

2. A cukkinit és a sárgarépát szűrőbe rakjuk, megsózzuk, 15 percen át lecsepegtetjük. A maradék levét is kipréseljük.

3. A cukkinit, a sárgarépát és a teljes kiőrlésű lisztet összekeverjük, beleöntjük az olajat és annyi vizet, hogy tésztát gyúrhassunk. A tésztát a tűzálló tálba rakjuk.

4. A tofukockákat, a tahinit, a misót, a bazsalikomlevelet, a kakukkfüvet és a hagymát összekeverjük. A keveréket a tésztára rakjuk, amit 40-45 perc alatt megsütünk. Forrón tálaljuk.

Misoleves

Misoleves
20 dkg kemény tofu
1 adag dashi alaplé
2 teáskanál fehér, pirított szezámmag
2 szál finomra aprított újhagyma
4 evőkanál misokrém
4 db szeletelt csiperkegomba vagy
4 db szeletelt shiitake gomba

1. A dashilevest egy lábosba öntjük, és felforrósítjuk. Hozzáadjuk az egy cm-esre vágott tofukockákat meg a szeletelt gombát, majd kis lángon 3 percig forraljuk. Beletesszük a misót, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik.

2. Elzárjuk a lángot, és beletesszük a levesbe az újhagymát. A levest 4 tálkába szétosztjuk. Minden adagot megszórunk fél teáskanálnyi pirított szezámmaggal.

Sült tofu sárgarépás tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1617 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Sült tofu sárgarépás tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
ételfotó