Sült tofu sárgarépás tésztával



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Kiolajozunk egy 25 centiméter átmérőjű tűzálló tálat.
2. A cukkinit és a sárgarépát szűrőbe rakjuk, megsózzuk, 15 percen át lecsepegtetjük. A maradék levét is kipréseljük.
3. A cukkinit, a sárgarépát és a teljes kiőrlésű lisztet összekeverjük, beleöntjük az olajat és annyi vizet, hogy tésztát gyúrhassunk. A tésztát a tűzálló tálba rakjuk.
4. A tofukockákat, a tahinit, a misót, a bazsalikomlevelet, a kakukkfüvet és a hagymát összekeverjük. A keveréket a tésztára rakjuk, amit 40-45 perc alatt megsütünk. Forrón tálaljuk.
Misoleves

1. A dashilevest egy lábosba öntjük, és felforrósítjuk. Hozzáadjuk az egy cm-esre vágott tofukockákat meg a szeletelt gombát, majd kis lángon 3 percig forraljuk. Beletesszük a misót, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik.
2. Elzárjuk a lángot, és beletesszük a levesbe az újhagymát. A levest 4 tálkába szétosztjuk. Minden adagot megszórunk fél teáskanálnyi pirított szezámmaggal.