Tönkölybúzás vagy árpagyöngyös pite

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tönkölybúzás vagy árpagyöngyös pite
Adag: 1 sütőforma (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A töltelékhez:
3 db tojás
30 dkg árpagyöngy
vagy
10 dl tej
4 evőkanál reszelt parmezán sajt
4 evőkanál vaj

Elkészítés:

1. A tésztát elkészítjük, hűtőbe rakjuk.

2. A tönkölybúzát vagy árpagyöngyöt a tejben körülbelül 40 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A tejet félrerakjuk.

3. A vajból, a parmezánból, a tojásokból és kevés tejből szószt készítünk.

4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Kiolajozunk egy 23 centiméteres kapcsos sütőformát, a tésztával kibéleljük. Rárakjuk a főtt tönkölybúzás vagy árpagyöngyös sajtos szószt. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk.

Tojásos tészta

Tojásos tészta
30 dkg liszt
12.5 dkg vaj
0.5 teáskanál
2-4 evőkanál hideg víz

1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk.

2. Hozzáadjuk a tojássárgáját is. A vajjal összemorzsoljuk.

3. A jeges vízzel kemény tésztát gyúrunk. Cipót formálunk, nejlonzacskóban vagy folpackban 60 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

Az aktuális recept szerint használjuk a tésztát.

Tönkölybúzás vagy árpagyöngyös pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1478 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Tönkölybúzás vagy árpagyöngyös pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
szólj hozzá, értékelj