Rétes zöldségekkel

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rétes zöldségekkel
Adag: 6 tepsi (24 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A rétestésztához:
180 dkg fehér liszt
1 csipet
18 evőkanál extraszűz olívaolaj
igény szerint meleg víz
A töltelékhez:
36 db vékonyra szeletelt spárga
24 db vékonyra szeletelt cukkini
75 dkg zöldborsó
6 evőkanál olívaolaj
12 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
18 db tojás
6 fej hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk. Hozzáadjuk az olajat és annyi vizet, hogy kemény tésztát gyúrhassunk.

2. A spárgát, a cukkinit, a borsót forró, sós vízben 5 percig főzzük, majd lecsepegtetjük.

3. A hagymát olajon megpároljuk, beletesszük az előfőzött zöldségeket, a gombát (melyet előzőleg 15 percig meleg vízben áztatunk, majd lecsöpögtetünk és megszárítunk), és még 5 percig főzzük. Rászórjuk a petrezselymet, sóval, borssal fűszerezzük. Hagyjuk kihűlni, végül 2 tojással elkeverjük.

4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Kissé lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát. A maradék tojást felverjük, megkenjük vele a tésztát.

5. A zöldségkeveréket a tésztára rakjuk, a szélein 2 centis rést hagyunk. A tésztát a hosszú oldaláról indulva feltekerjük. A végeket behajtjuk.

6. A tekercset a tepsibe rakjuk, megkenjük a maradék felvert tojással, s 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Forrón vagy melegen tálaljuk.

Rétes zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1863 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Rétes zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
ételfotó