Csicsókás pite

| Csicsókás pite receptek
Adag: 1 sütőforma (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
15 dkg vaj
10 dkg finomra aprított mandula
22 és fél dkg fehér liszt
6 dkg reszelt parmezán sajt
3 evőkanál víz
1 csipet
A töltelékhez:
65 dkg vékonyra szeletelt csicsóka
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 db tojás
9 dkg reszelt pecorino sajt
5 evőkanál tejszín
1 evőkanál szezámmag
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A lisztet és a sót edénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a mandulát és a vajkockákat. Belekeverjük a sajtot és a vizet. Lágy tésztát gyúrunk. Cipót formálunk, amit 30 percre a hűtőbe rakunk.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Kiolajozunk egy 26 centiméteres sütőformát.

3. Kissé lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát és 10 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütő hőfokát 200 fokra emeljük (6-os fokozat).

4. Olajon puhára pároljuk a csicsókát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk. A tojásokat a tejszínnel és a sajttal felverjük. Sózzuk, borsozzuk.

5. A tésztára borítjuk a csicsókás, tejszínes keveréket. Megszórjuk szezámmaggal és 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. Forrón tálaljuk.

Csicsókás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2270 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Csicsókás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
pinterest