Csicsókás pite



Elkészítés:
1. A lisztet és a sót edénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a mandulát és a vajkockákat. Belekeverjük a sajtot és a vizet. Lágy tésztát gyúrunk. Cipót formálunk, amit 30 percre a hűtőbe rakunk.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Kiolajozunk egy 26 centiméteres sütőformát.
3. Kissé lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát és 10 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütő hőfokát 200 fokra emeljük (6-os fokozat).
4. Olajon puhára pároljuk a csicsókát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk. A tojásokat a tejszínnel és a sajttal felverjük. Sózzuk, borsozzuk.
5. A tésztára borítjuk a csicsókás, tejszínes keveréket. Megszórjuk szezámmaggal és 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. Forrón tálaljuk.