Pórés, mandulás quiche

Adag: 1 sütőforma (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A töltelékhez:
3 db tojás
6 dkg tört mandula
3 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
2 evőkanál vaj
8 dkg reszelt parmezán sajt
1 és ¼ dl tejszín
1 és ¼ dl tej
2 evőkanál víz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát elkészítjük, hűtőbe rakjuk.

2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Kiolajozunk egy 24 centiméteres sütőformát.

3. A tojásokat, a tejszínt, a tejet és a sót egy edényben felverjük. Kissé lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát, három részre osztjuk.

4. Az egyik harmadát a sütőformába simítjuk, a forma szélére kihajtjuk. A tésztára szórjuk a mandula és a parmezán felét, a második tésztával beborítjuk. Rászórjuk a maradék mandulát és sajtot, majd a harmadik tésztával borítjuk. A tészta kilógó szélét visszahajtjuk.

4. A vékony póréhagymaszeleteket ráhelyezzük, és leöntjük a tejszínes, tojásos keverékkel.

5. A tésztát mintegy 35-45 perc alatt aranysárgára sütjük. Forrón vagy melegen kínáljuk.

Tojásos tészta

Tojásos tészta
30 dkg liszt
12.5 dkg vaj
0.5 teáskanál
2-4 evőkanál hideg víz

1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk.

2. Hozzáadjuk a tojássárgáját is. A vajjal összemorzsoljuk.

3. A jeges vízzel kemény tésztát gyúrunk. Cipót formálunk, nejlonzacskóban vagy folpackban 60 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

Az aktuális recept szerint használjuk a tésztát.

Pórés, mandulás quiche
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1488 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Pórés, mandulás quiche
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
szólj hozzá, értékelj