Pórés, mandulás quiche



Elkészítés:
1. A tésztát elkészítjük, hűtőbe rakjuk.
2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Kiolajozunk egy 24 centiméteres sütőformát.
3. A tojásokat, a tejszínt, a tejet és a sót egy edényben felverjük. Kissé lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát, három részre osztjuk.
4. Az egyik harmadát a sütőformába simítjuk, a forma szélére kihajtjuk. A tésztára szórjuk a mandula és a parmezán felét, a második tésztával beborítjuk. Rászórjuk a maradék mandulát és sajtot, majd a harmadik tésztával borítjuk. A tészta kilógó szélét visszahajtjuk.
4. A vékony póréhagymaszeleteket ráhelyezzük, és leöntjük a tejszínes, tojásos keverékkel.
5. A tésztát mintegy 35-45 perc alatt aranysárgára sütjük. Forrón vagy melegen kínáljuk.
Tojásos tészta
1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk.
2. Hozzáadjuk a tojássárgáját is. A vajjal összemorzsoljuk.
3. A jeges vízzel kemény tésztát gyúrunk. Cipót formálunk, nejlonzacskóban vagy folpackban 60 percre hűtőszekrénybe rakjuk.
Az aktuális recept szerint használjuk a tésztát.