Pikáns olasz pite articsókával

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pikáns olasz pite articsókával
Adag: 1 sütőforma (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A töltelékhez:
4 db articsóka
4 evőkanál reszelt parmezán sajt
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olvasztott vaj
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A tésztát elkészítjük, hűtőbe rakjuk. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat).

2. Kiolajozunk egy 20 centiméteres sütőformát és megszórjuk a zsemlemorzsával. A tésztát kétfelé osztjuk (az egyik rész legyen kicsit nagyobb), kissé lisztezett deszkán kinyújtjuk. A nagyobbik tésztát a sütőformába rakjuk, a szélére kihajtjuk.

3. Az articsóka felső harmadát levágjuk, a leveleit eltávolítjuk, megtisztítjuk. Félbevágjuk. Vékonyra szeleteljük, 15 percig pároljuk.

4. A petrezselymet, a sót, a borsot, a fokhagymát összekeverjük a párolt articsókával, meghintjük vajjal és olajjal. A keveréket a tésztára rakjuk. Beborítjuk a másik tésztalappal, az alsó tészta szélét visszahatjuk és összenyomkodjuk. A tésztát villával megszurkáljuk és 35-45 perc alatt aranysárgára sütjük. Forrón vagy melegen tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Omlós vajastészta

Omlós vajastészta
30 dkg liszt
12.5 dkg vaj
0.5 teáskanál
4-6 evőkanál hideg víz

1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk.

2. A vajjal összemorzsoljuk. A jeges vízzel kemény tésztát gyúrunk.

3. Cipót formálunk, nejlonzacskóban vagy folpackban 60 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

Az aktuális recept szerint használjuk a tésztát.

Pikáns olasz pite articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1358 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Pikáns olasz pite articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
pinterest