Olajbogyós, ricottás, endíviás pizza

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Olajbogyós, ricottás, endíviás pizza
Adag: 1 darab (30 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 fej főtt, finomra vágott endívia
15 dkg ricotta
1 adag pizzatészta
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál sós lében eltett kapribogyó
4 evőkanál fenyőmag
4 evőkanál mazsola
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát elkészítjük, félrerakjuk kelni. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Kiolajozunk egy 30 centiméteres pizzasütőt.

2. Ha a kelési idő letelt, a tésztát átgyúrjuk és kézzel a tepsibe simítjuk.

3. Az endíviát forró, sós vízben 5 percig főzzük. Lecsöpögtetjük, finomra vágjuk. Két evőkanál olajon, közepes tűzön, 3 perc alatt megpirítjuk.

4. Az endíviát, a ricottát, az olajbogyót, a fenyőmagot, a mazsolát és a kapribogyót egy tálban összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.

5. A keveréket a tésztára terítjük, meglocsoljuk a maradék olajjal, majd 25-30 perc alatt világosbarnára sütjük a pizzát. Forrón tálaljuk.

Pizzatészta

Pizzatészta
45 dkg liszt
7 gramm élesztőpor vagy
2.5 dkg élesztő
1.5 dl meleg víz
1 teáskanál kristálycukor
0.5 teáskanál

1. Az élesztőt a cukorral és a meleg víz felével felfuttatjuk. Ha friss élesztőt használunk, a felfuttatás előtt összemorzsoljuk. A lisztet tálba szitáljuk, sózzuk.

2. A közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt és a maradék vizet, majd hozzáadjuk az adott recept szerinti adalékokat. (Ez lehet olívaolaj, oregánó, fekete bors stb.)

3. Fakanállal összekeverjük, és robotgéppel vagy kézzel alaposan összegyúrjuk.

4. A tésztát olajjal kikent tálba rakjuk, letakarjuk, 45 percre félrerakjuk - lehetőleg meleg helyre. (Az olajtól nem szárad ki a tészta.)

5. Ha megkelt, kerek formára vagy a sütőtál méretére kinyújtjuk.

6. Az adott recept szerinti feltéttel megsütjük. Forrón tálaljuk.

(Ha calzonét készítünk, a kerek pizzatészta közepére halmozzuk a tölteléket, félbehajtjuk, a tésztaszéleket összenyomjuk.)

Olajbogyós, ricottás, endíviás pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1436 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Olajbogyós, ricottás, endíviás pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
most van szezonja