Hagymás, ricottás pizza



Elkészítés:
1. Az élesztőt és a cukrot a vízben felfuttatjuk. A kétféle lisztet és a sót tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a meleg vizet. Rugalmas tésztává gyúrjuk.
2. A tésztacipót kiolajozott tálba rakjuk, konyharuhával letakarjuk. 60 percre félrerakjuk.
3. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Kiolajozunk egy 30 centiméteres pizzasütőt.
4. Ha a kelési idő letelt, a tésztát átgyúrjuk és kézzel a tepsibe simítjuk. A tepsiben még 30 percig kelesztjük.
5. Közben 4 evőkanál olajon megpároljuk a hagymát, majd sózzuk. A serpenyőt letakarjuk és a hagymát aranybarnára pirítjuk. Ha szükséges, öntünk hozzá 2-3 evőkanál vizet.
6. A tésztát villával megszurkáljuk. Ráterítjük a ricottát és a sült hagymát, meglocsoljuk a maradék olajjal, végül 15-25 perc alatt ropogós aranybarnára sütjük. Rászórjuk a petrezselymet és a majorannát. Azonnal tálaljuk.