Padlizsános, paradicsomos pizza

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Padlizsános, paradicsomos pizza
Adag: 1 darab (30 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb vékonyra szeletelt padlizsán
12 és fél dkg reszelt ricotta sajt
1 adag pizzatészta
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ teáskanál szárított oregánó
5 dkg liszt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A sütéshez:
2 és fél dl olívaolaj

Elkészítés:

1. A tésztát elkészítjük, félrerakjuk kelni.

2. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Kiolajozunk egy 30 centiméteres pizzasütőt.

3. Ha a kelési idő letelt, a tésztát átgyúrjuk és kézzel a tepsibe simítjuk.

4. Egy tálban összekeverjük a paradicsomot, az olajat, az oregánót, a sót és a borsot. A keveréket a tésztára terítjük.

5. Mintegy 20 perc alatt világosbarnára sütjük.

6. Közben a lisztezett padlizsánszeleteket forró olajban 5-7 perc alatt kisütjük. Papírtörlőn leitatjuk a felesleges zsiradékot.

7. A pizzát a sütőből kivéve megszórjuk a ricotta sajttal, beborítjuk a sült padlizsánnal. Forrón tálaljuk.

Pizzatészta

Pizzatészta
45 dkg liszt
7 gramm élesztőpor vagy
2.5 dkg élesztő
1.5 dl meleg víz
1 teáskanál kristálycukor
0.5 teáskanál

1. Az élesztőt a cukorral és a meleg víz felével felfuttatjuk. Ha friss élesztőt használunk, a felfuttatás előtt összemorzsoljuk. A lisztet tálba szitáljuk, sózzuk.

2. A közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt és a maradék vizet, majd hozzáadjuk az adott recept szerinti adalékokat. (Ez lehet olívaolaj, oregánó, fekete bors stb.)

3. Fakanállal összekeverjük, és robotgéppel vagy kézzel alaposan összegyúrjuk.

4. A tésztát olajjal kikent tálba rakjuk, letakarjuk, 45 percre félrerakjuk - lehetőleg meleg helyre. (Az olajtól nem szárad ki a tészta.)

5. Ha megkelt, kerek formára vagy a sütőtál méretére kinyújtjuk.

6. Az adott recept szerinti feltéttel megsütjük. Forrón tálaljuk.

(Ha calzonét készítünk, a kerek pizzatészta közepére halmozzuk a tölteléket, félbehajtjuk, a tésztaszéleket összenyomjuk.)

Padlizsános, paradicsomos pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1490 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Padlizsános, paradicsomos pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
hírlevél