Paradicsomos pizza pestóval

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos pizza pestóval
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg finomra vágott paradicsom
1 és ¼ dl pesto szósz
1 adag pizzatészta
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát elkészítjük, félrerakjuk kelni.

2. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Kiolajozunk egy 25x38 centiméteres tepsit.

3. Ha a kelési idő letelt, a tésztát átgyúrjuk és kézzel a tepsibe simítjuk. A tésztát az olajjal megspricceljük. Sózzuk, majd 25 percig sütjük.

4. A sütőből kivéve rászórjuk a sajtot. Még 5 percig sütjük. Meghintjük a pestóval és a finomra darabolt paradicsommal. Forrón tálaljuk.

Pizzatészta

Pizzatészta
45 dkg liszt
7 gramm élesztőpor vagy
2.5 dkg élesztő
1.5 dl meleg víz
1 teáskanál kristálycukor
0.5 teáskanál

1. Az élesztőt a cukorral és a meleg víz felével felfuttatjuk. Ha friss élesztőt használunk, a felfuttatás előtt összemorzsoljuk. A lisztet tálba szitáljuk, sózzuk.

2. A közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt és a maradék vizet, majd hozzáadjuk az adott recept szerinti adalékokat. (Ez lehet olívaolaj, oregánó, fekete bors stb.)

3. Fakanállal összekeverjük, és robotgéppel vagy kézzel alaposan összegyúrjuk.

4. A tésztát olajjal kikent tálba rakjuk, letakarjuk, 45 percre félrerakjuk - lehetőleg meleg helyre. (Az olajtól nem szárad ki a tészta.)

5. Ha megkelt, kerek formára vagy a sütőtál méretére kinyújtjuk.

6. Az adott recept szerinti feltéttel megsütjük. Forrón tálaljuk.

(Ha calzonét készítünk, a kerek pizzatészta közepére halmozzuk a tölteléket, félbehajtjuk, a tésztaszéleket összenyomjuk.)

Pesto

Pesto
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál fenyőmag
2 evőkanál forró víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
igény szerint friss bazsalikomlevél

1. A bazsalikomot, a fenyőmagot, a fokhagymát, az olajat, a sót, a borsot összeturmixoljuk.

2. Egy tálban a parmezán sajttal és a forró vízzel összekeverjük. (A hozzáadott víz mennyiségétől függ, hogy sűrűbb vagy hígabb a pestónk.)

Paradicsomos pizza pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1282 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Paradicsomos pizza pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
cikkek