Sajtos-burgonyás lepény

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtos-burgonyás lepény
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg reszelt parmezán sajt
20 dkg kockára vágott cheddar sajt
150 dkg tisztított, főtt burgonya
2 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
3 db tojás
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított burgonyát forró, sós vízben 20 perc alatt megfőzzük. Lecsöpögtetjük, összetörjük. Hozzákeverjük a tojásokat, a cheddar sajtot, a parmezánt és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk.

2. Egy serpenyőt vékonyan kiolajozunk. A krumplikeveréket a serpenyőbe simítjuk.

3. Körülbelül 5 percig sütjük, s megfordítjuk. A másik oldalát is 5 perc alatt aranysárgára, ropogósra sütjük. Melegen tálaljuk.

Sajtos-burgonyás lepény
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2419 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Sajtos-burgonyás lepény
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
könyvek