Karfiolos lepény

Adag: 1 tortaforma (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg karfiolrózsa
6 evőkanál tejszín
1 db tojás
A tésztához:
6 evőkanál vaj
12 és fél dkg sima, fehér liszt
1 evőkanál őrölt fahéj
5 dkg finomra aprított mandula
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk, hozzákeverjük a vajat, a mandulát, a parmezánt, a fahéjat, a tojásfehérjét, és lágy tésztát gyúrunk. Cipóvá formáljuk, folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe rakjuk.

2. A karfiolrózsákat forró, sós vízben 15 percig főzzük, majd lecsepegtetjük.

3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Kiolajozunk egy 20 centiméteres kapcsos tortaformát.

4. Kissé lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk a tésztát. A formát a tésztával kibéleljük. Fóliával vagy sütőpapírral letakarjuk, és körülbelül 1 kilónyi száraz babbal lenyomatjuk. 15 percig sütjük.

5. A sütőből kivéve eltávolítjuk a fóliát és a babot. A tojást a tejszínnel felverjük, sózzuk, beletesszük a karfiolrózsákat. A masszát a tésztára rakjuk, végül 15-18 perc alatt világosbarnára sütjük. Forrón vagy melegen kínáljuk.

Karfiolos lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2777 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Karfiolos lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
facebook