Karfiolos lepény



Elkészítés:
1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk, hozzákeverjük a vajat, a mandulát, a parmezánt, a fahéjat, a tojásfehérjét, és lágy tésztát gyúrunk. Cipóvá formáljuk, folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe rakjuk.
2. A karfiolrózsákat forró, sós vízben 15 percig főzzük, majd lecsepegtetjük.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Kiolajozunk egy 20 centiméteres kapcsos tortaformát.
4. Kissé lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk a tésztát. A formát a tésztával kibéleljük. Fóliával vagy sütőpapírral letakarjuk, és körülbelül 1 kilónyi száraz babbal lenyomatjuk. 15 percig sütjük.
5. A sütőből kivéve eltávolítjuk a fóliát és a babot. A tojást a tejszínnel felverjük, sózzuk, beletesszük a karfiolrózsákat. A masszát a tésztára rakjuk, végül 15-18 perc alatt világosbarnára sütjük. Forrón vagy melegen kínáljuk.