Sajtos, sárgarépás pikáns lepény

Adag: 1 sütőforma (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
20 dkg fehér liszt
12 és fél dkg vaj
1 csipet
4 evőkanál víz
A töltelékhez:
75 dkg főtt, vékonyra szeletelt sárgarépa
8 dkg reszelt parmezán sajt
3 dl forró tej
4 db tojás
6 evőkanál vaj
2 evőkanál fehér liszt
1 csipet szerecsendió
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

1. A lisztet és a sót edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, összemorzsoljuk. Beleöntjük a vizet és rugalmas tésztát gyúrunk. Cipóvá formáljuk, majd folpackba vagy nejlonzacskóba téve 30 percre a hűtőbe tesszük.

2. A sárgarépát robotgépben összeturmixoljuk, utána 4 evőkanál vajon 5 percig, alacsony hőfokon pároljuk.

3. A maradék vajon a lisztet megpirítjuk, hozzáöntjük a forró tej felét és besűrítjük. Kevergetve hozzáadjuk a maradék tejet, a szerecsendiót, a sót, a fehér borsot. Állandó keverés mellett 5-10 perc alatt besamelmártást készítünk.

4. A répakeverékhez adjuk, belekeverjük a 4 tojássárgáját és a parmezán sajtot. Kissé lisztezett deszkán 5 milliméter vastagra nyújtjuk a tésztát.

5. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gáztűzhelyen 5-ös fokozat). Egy 20 centiméteres kerek sütőformát kivajazunk, kilisztezünk, kibéleljük a tésztával.

6. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgarépához keverjük. A tésztára öntjük, amit 45-50 perc alatt aranyszínűre sütünk. Forrón vagy melegen tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Sajtos, sárgarépás pikáns lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2193 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Sajtos, sárgarépás pikáns lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
most van szezonja