Gazdag zöldséges lepény



Elkészítés:
1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a parmezán felét, a cukrot, a sót, a paprikát és a tojássárgákat. Összegyúrjuk a tésztát, és folpackba vagy nejlonzacskóba csomagolva 120 percre hűtőbe rakjuk.
2. A zöldségeket olajon 5 percig pároljuk, beletesszük az oregánót. Sózzuk, borsozzuk.
3. Egy 24 centiméter kerek sütőformát kiolajozunk. Kissé lisztezett gyúródeszkán 5 milliméter vastagságúra nyújtjuk a tésztát, kibéleljük vele a sütőformát. Villával megszurkáljuk, 30 percre hűtőbe rakjuk.
4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). A tejszínt és a tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a ricottát és a zöldségeket. A keveréket a hűtött tésztára öntjük, a tetejét elsimítjuk, megszórjuk a maradék parmezánnal. Mintegy 50 perc alatt aranysárgára sütjük.