Gazdag zöldséges lepény

Adag: 1 sütőforma (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
1 csipet
6 evőkanál vaj
20 dkg fehér liszt
½ teáskanál kristálycukor
1 csipet paprika
A töltelékhez:
6 evőkanál ricotta
1 db kockára vágott cukkini
1 db kockára vágott padlizsán
1 db kockára vágott paradicsom
1 db kimagozott, kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 és ¼ dl tejszín
1 db tojás
1 fej vékonyra szeletelt hagyma
1 evőkanál friss oregánó
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a parmezán felét, a cukrot, a sót, a paprikát és a tojássárgákat. Összegyúrjuk a tésztát, és folpackba vagy nejlonzacskóba csomagolva 120 percre hűtőbe rakjuk.

2. A zöldségeket olajon 5 percig pároljuk, beletesszük az oregánót. Sózzuk, borsozzuk.

3. Egy 24 centiméter kerek sütőformát kiolajozunk. Kissé lisztezett gyúródeszkán 5 milliméter vastagságúra nyújtjuk a tésztát, kibéleljük vele a sütőformát. Villával megszurkáljuk, 30 percre hűtőbe rakjuk.

4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). A tejszínt és a tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a ricottát és a zöldségeket. A keveréket a hűtött tésztára öntjük, a tetejét elsimítjuk, megszórjuk a maradék parmezánnal. Mintegy 50 perc alatt aranysárgára sütjük.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Gazdag zöldséges lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2462 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Gazdag zöldséges lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
google+