Fűszeres zöldségek

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db friss, finomra vágott chilipaprika
1 db vékonyra szeletelt cukkini
1 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
1 db kimagozott, apróra vágott piros húsú kaliforniai paprika
1 db kimagozott, apróra vágott sárga kaliforniai paprika
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál zöldségleves
3 db tojás
1 ¾ dl tejszín
2 levél friss, finomra vágott majoránna
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az elkészített tésztát hűtőbe rakjuk.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 23 centiméteres kerek sütőformát kivajazunk.

3. Kissé lisztezett gyúródeszkán 5 milliméter vastagra nyújtjuk a tésztát, és a kerek sütőformát kibéleljük vele. Villával megszurkáljuk, majd 30 perc alatt aranysárgára sütjük.

4. A megnyomkodott, de egészben hagyott fokhagymát alacsony hőfokon megfuttatjuk az olajon, majd kidobjuk.

5. A tűzhelyet erősebb fokozatra kapcsoljuk. Az olajba rakjuk a zöldségeket, 3 percig sütjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a zöldséglevest, 15-20 percig együtt főzzük.

6. A kész zöldségeket a már megsült tésztára rakjuk. A tojásokat és a tejszínt habosra keverjük, hozzáadjuk a majoránnaleveleket, a csilipaprikát. A zöldségekre öntjük a keveréket és 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. Forrón vagy melegen tálaljuk.

Zöldségleves

Zöldségleves
1 szál sárgarépa
1 kisebb paradicsom
1 szál póréhagyma
0.5 teáskanál
20 dl forró víz
1 fej hagyma
5 szem fekete bors
1 szem szegfűszeg
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.

3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.

4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.

Omlós vajastészta

Omlós vajastészta
30 dkg liszt
12.5 dkg vaj
0.5 teáskanál
4-6 evőkanál hideg víz

1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk.

2. A vajjal összemorzsoljuk. A jeges vízzel kemény tésztát gyúrunk.

3. Cipót formálunk, nejlonzacskóban vagy folpackban 60 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

Az aktuális recept szerint használjuk a tésztát.

Fűszeres zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1990 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Fűszeres zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
lexikon