Pikáns pite padlizsánnal

Adag: 1 sütőforma (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
4 és fél dkg parmezán sajt
6 evőkanál vaj
1 db tojás
1 csipet
20 dkg fehér liszt
A töltelékhez:
50 dkg hosszúkásra vágott, negyedekre vágott padlizsán
15 dkg félbevágott koktélparadicsom
5 dkg kimagozott fekete olajbogyó
3 db tojás
1 ¾ dl tejszín
1 evőkanál bazsalikomlevél
1 evőkanál mentalevél
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztet, a sót tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a vajat, a tojást és a parmezán felét. Összegyúrjuk és cipót formálunk. Zsírpapírban 30 percig a hűtőben hűtjük a tésztát.

2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Egy 23 cm kerek sütőformát kivajazunk.

3. Kissé lisztezett deszkán 5 milliméter vastagságú tésztát nyújtunk. A sütőformát kibéleljük a tésztával. Villával megszurkáljuk, 15 percre hűtőbe rakjuk.

4. A hosszában négyfelé vágott padlizsánt 15 perc alatt megsütjük, a tésztára rakjuk. A padlizsánokra rakjuk a felezett paradicsomokat és az olajbogyókat.

5. A tejszínt, a tojást, a maradék parmezánt, a bazsalikom- és mentaleveleket összekeverjük. A padlizsános, paradicsomos tésztára öntjük ezt a keveréket.

6. Mintegy 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük a tésztát. Forrón vagy melegen kínáljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Pikáns pite padlizsánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1128 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Pikáns pite padlizsánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
szólj hozzá, értékelj