Édes-savanyú hagyma

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes-savanyú hagyma
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál fehérborecet
6 dkg mazsola
50 dkg gyöngyhagyma
1 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál vaj
1 és ¼ dl víz
3 evőkanál száraz fehérbor
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A gyöngyhagymát, az előzőleg meleg vízben áztatott mazsolát, az extraszűz olívaolajat, a fehérbort, a fehérborecetet, a cukrot összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.

2. Hozzáadjuk a babérlevelet, a vizet. Közepes erősségű tűzön addig főzzük, amíg a leve elpárolog, és a hagyma megüvegesedik.

3. A vajat ráolvasztjuk a hagymára és forrón tálaljuk.

Édes-savanyú hagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 989 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Édes-savanyú hagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
ételfotó