Rizses, cukkinis kosárka



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).
2. Egy tepsit kiolajozunk. A répakockákat sós vízben 5 percig főzzük, lecsöpögtetjük. A sárgarépát, a cukkinicsíkokat, a pórékarikákat, a zellerszárat, a hagymát az olajban megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval.
3. Kissé lisztezett gyúródeszkán széthajtogatjuk a felengedett leveles tésztát és 16 darab, 8x 10 centiméteres téglalapokra vágjuk.
4. A zöldséges tölteléket és a sajtot 8 részre osztjuk, a tészták közepére rakjuk. A tészták szélét tojással megkenjük.
5. A maradék 8 téglalappal fedjük, a széleket összenyomjuk. A tészták tetejét késsel megszurkáljuk, hogy a gőz eltávozhasson.
6. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a tésztákat. Forrón vagy melegen kínáljuk.